T: 041 588 069 - Valter

T: 040 279 240 - Jernej

Garažna vrata

V sodelovanju z podjetjem MKL SYSTEMS vam nudimo vrhunska sekcijska in rolo garažna vrata po dostopnih cenah.

Sekcijska dvižna vrata

Dvižna garažna vrata zmontiramo točno na vašo obstoječo odprtino, pri čemer večja gradbena dela niso potrebna. Sekcijska dvižna garažna vrata se odpirajo navpično navzgor, pod stropom se lomijo in zapeljejo po vodilih vodoravno v prostor.

Dvigujejo se s pomočjo torzijskega vzmetenja, z uležajinimi koleščki pa dosežemo lepo in tiho delovanje. Takšen način dviganja dvižnih garažnih vrat zagotavlja optimalen izkoristek prostora v garaži, prav tako pa dovoljuje tesno parkiranje pred garažo. Za večje udobje ter praktičnost vam lahko v dvižna garažna vrata vgradimo tudi osebni prehod.

Za končni izgled vašega doma je pomemben tudi zunanji izgled vaših dvižnih garažnih vrat. Lahko izbiramo med različnimi vzorci in strukturo vratnih segmentov.

Vzorci garažnih vrat

Segmenti dvižnih garažnih vrat so izdelani iz jeklene pocinkane pločevine z nanosom prašne barve ter dodatno filmom plastifikacije. Med zunanjo in notranjo pločevino je kompaktno vbrizgan polivretan debeline 4cm. Izolacija nam služi za prekinitev toplotnega mostu ter posledično prepreči kondenzacijo garažnih vrat z notranje strani.

Sekcijska dvižna garažna vrata so izdelana po zahtevnih evropskih standardih EN 13241-1, kakor je prišlo v veljavo z dne 1.5.2005.

Zagotavljajo:

  • zaščito pred ukleščenjem prstov
  • preprečitev nenadzorovanega padanja vrat

Rolo garažna vrata


Rolo garažna vrata

Rolo garažna vrata nam podobno kot sekcijska dvižna vrata nudijo določeno stopnjo udobja. Upravljamo jih preko daljinskega upravljalnika ter notranjega stikala. Vgradijo se v garaže, kjer zaradi specifike prostora ali narave dela ni možna vgradnja dvižnih sekcijskih vrat     
 

Prednosti

  • Rolo garažna vrata so sodobnih oblik, nudijo toplotno in zvočno izolacijo. 
  • Za svoje delovanje ne potrebujejo veliko prostora. 
  • Pokrov navojnega bobna pa zakrije rolo in poskrbi za lep izgled. 
  • Nudijo proti-vlomno zaščito.
Rolo garažna vrata so sestavljena iz ekstrudiranih ALU vodil, kovinskega navojnega valja, ALU lamel, pokrova navojnega valja.

Montaža rolo garažnih vrat je možna z notranje ali zunanje strani odprtine. Za tesnjenje vrat skrbijo tesnila v stranskih vodilih in guma na spodnjem robu lamel.

Potreben prostor na prekladi za vgradnjo rolo garažnih vrat je od 30 cm pa do 40 cm pri večjih dimenzijah. Ob straneh je na vsaki strani za vodila in konzole potrebnih 8-10 cm.  "  
 
Rolo garažna vrata so nezahtevna za vzdrževanje, saj potrebujejo občasne preglede in mazanje vrtečih delov navojnega bobna. Dvižna garažna vrata z osebnim prehodom pa omogočajo enostaven vstop v objekt brez odpiranja celotnih garažnih vrat.
 
Rolo garažna vrata z vhodnimi vrati

Delovni čas

Ponedeljek-petek: 6.00 - 15.00
Sobota: 7.00 - 12.00
Nedelja in prazniki: zaprto

Kontakt z nami

Valsimont, proizvodnja in storitve d.o.o
Kidričeva ulica 13, 3270 Laško
041 588 069 - Valter
040 279 240 - Jernej
valter@valmont.si
jernej@valmont.si